IMG_0673.JPGNaast wandelsite.nl heb je ook weekendhike.nl. Dit is een wandelgroep met wandelaars van 20 tot 45 jaar. De jongeren dus…en daar hoor ik ook nog bij.

Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe het er daar aan toe gaat, heb ik me ook bij deze groep eens aangemeld. Er stond een tocht van 23 kilometer door de Biesbosch op de agenda.

We starten in Hank. Het Oostwaardpad is een bewegwijzerde route door het oostelijke deel van de Biesbosch. Grotendeels onverhard. De tocht voert langs boerenakkers en dwars door de karakterestieke grienden.

Af en toe moeten we een slootje over via een smal bruggetje bestaande uit een plank. Naast open akkers loopt het pad ook langs enkele bosgebieden. De paden zijn overwoekerd door koolzaad. Met een kleine trekschuit steken we een rivier over en even later zitten we aan de koffie met appelgebak bij Fort Bakkershill.

Het verschil met de oudere groep is dat er meer mannen meelopen in deze groep. Er lopen nu slechts 3 vrouwen mee terwijl. Bij de ouderen liepen er slechts 3 mannen mee. Het tempo ligt ongeveer hetzelfde. Na de pauze is het tempo wat minder en valt de groep uiteen.

Na afloop drinken we nog wat in het restaurant op de Vissershang. Een mooie tocht en heel goed wandelweer.