Hoewel de temperaturen nog vrij laag zijn voor de tijd van het jaar, wil ik toch het paasweekend gaan kamperen. Zus F. en zwager R. gaan mee. Zij willen deze zomer op de fiets naar Santiago de Compostella. Hun eerste fietsvakantie dus een mooie kans om de fietsen en uitrusting uit te proberen.

We starten in Hardinxveld-Giessendam. We fietsen langs de Wijde Giessen richting Arkel.  In deze omgeving heb je veel fruitbomen en die staan nu volop in bloei. Witte en roze bloesems. Het ruikt lekker. Helaas wil het zonnetje niet echt doorbreken. We rijden langs de Linge naar Asperen waar we gaan lunchen. Na 2 cappucinos en een heerlijk broodje zalm kunnen we weer verder. Het is een mooie route langs de Linge. We steken de Waal over en fietsen zuidwaarts. Bij Blauwsluis nemen we een pontje over de Maas. In Megen overnachten we op een natuurkampeerterrein.

De nacht is koud. Smorgens tijdens ons paasontbijtje van havermoutpap en koffie, komt de campingeigenaar een verrassing brengen. Gekookte eitjes en kaneelbroodjes.

Vandaag fietsen we langs de maas weer terug naar Hardinxveld-Giessendam. Tentjes inpakken, fiets opladen en rond 11:00 rijden we de camping af. het is bewolkt en koud. Vandaag wind tegen. We zijn nog geen uur onderweg of het begint te hagelen. Dan is het een half uurtje droog en krijgen we een tweede hagelbui op ons hoofd.

In De Blauwe Sluis in Gewande laden we weer wat op met koffie en appeltaart. Gelukkig is het smiddags droog. Omdat we veel over dijken fietsen en dus vol in de tegenwind, is het behoorlijk bikkelen. F. heeft erg veel moeite om vooruit te komen. R. rijdt nog tegen een paaltje waardoor zijn fietstas door de lucht vliegt en ik doe het kopwerk.

We passeren Den Bosch, Ammerzoden en Aalst. We steken de Waal over bij Brakel en volgen deze naar Gorinchem. Dan komen we al aardig in de buurt van het eindpunt. En zonnetje wil niet echt doorbreken. Jammer! De laatste loodjes en dan zijn we weer bij de auto’s.

Een mooie tocht. Vooral in deze tijd van het jaar want dan zijn er bloesems. Jammer van het slechte weer. Maar dat kan je hebben in april.