Hoewel ik nog spierpijn heb van mijn fietstocht van gister, besluit ik toch vandaag een rondje te gaan wandelen. Ik heb een route gemaakt die ik over een paar weken wil organiseren voor de Wandelsite en die ga ik vandaag proeflopen. Ik start vanaf huis.

Het miezert een beetje wanneer ik vertrek. Gelukkig valt het mee en is het weer snel droog. Ik loop de eerste kilometers door de Broekpolder. Dit is een groen, bosrijk gebied van ca 400 ha dat aan Vlaardingen grenst. Er loopt een grote populatie Schotse Hooglanders maar die zie ik vandaag helaas niet. Door de Vlietlanden loop ik richting Maasland. Onverwachts zie ik een leuk wandelpadje over een boerenterrein. Deze boer stelt zijn land open voor wandelaars. Een modderig pad en er staat een enorme stier achter het hek.

Vanaf Maasland loop ik langs de Zuidgaag en Oostgaag over een smal wandelpad richting Schipluiden. Ik zie tot mijn spijt dat er hier ook al huizen worden gebouwd. “Landelijk wonen”. Het landelijke verdwijnd op deze manier natuurlijk langszaamaan. Volgend jaar is het weidse uitzicht, wat ik nu heb, weg en kijk je tegen huizen aan. Maarja, zo gaat dat hier.

In Schipluiden neem ik even pauze bij Indigo en geniet ik van de cappuccino. Het is druk binnen. Ik denk dat veel mensen vandaag een wandelingetje maken en dan een bakkie doen hier.

Langs de Schaatsbaan, waar je dit jaar een paar dagen had kunnen schaatsen, loop ik naar de Vlaardingse Vaart. Deze volg ik tot ik weer aankom ben in Vlaardingen. Het zonnetje is inmiddels ook gaan schijnen en al met al was het een mooie wandeldag. Met wat kleine aanpassingen in de route, kan ik deze straks met de groep gaan lopen. Afstand 24 kilometer