Afgelopen weekend vroor het nog en lag er een pak sneeuw, vandaag is het 10 graden en schijnt de zon. Ik kreeg ineens zin om te wandelen toen ik vanmorgen opstond. Dus route ge-upload op mijn GPS, tas ingepakt en in de auto gestapt op weg naar de Hoekse Waard.

Ik start in Maasdam. De route gaat langs de Boezemvliet over een onverhard pad. Midden op het pad zit een grote zwaan. Omdat ik ooit aangevallen ben door een zwaan toen ik in een kano zat, ben ik een beetje bang voor die beesten. Gelukkig laat die mij erlangs.

Het is heerlijk weer, gewoon warm. dat had ik niet gedacht toen ik zondag nog een laag van 6 cm sneeuw van de auto moest vegen. Nu loop ik met mijn jas open langs de Oude Maas. Grote containerschepen varen langs. Vervolgens langs s’Gravendeel waar ik even een pauze neem. Koppie thee uit de thermoskan en boterhammetje.

Ik loop een stukje langs de Dortsche Kil en ga dan de polder in. Er is werkelijk niemand op de weg. Hoe stil is het hier? Voorbij Strijensas loop ik langs een waterrijk gebiedje, Sasseplaat. Ik zie op een informatiebord dat daar verschillende wandelpaden liggen. Leuk voor een volgende keer want deze route gaat verder over het fietspad. In Strijen haal ik wat te drinken bij de AH want ik heb te weinig meegenomen. Tja, niet gedacht dat het zo warm zou zijn.

De zon staat al aardig laag. Ik ben vanmorgen ook niet heel vroeg gestart maar dat maakt niets uit. Langs de oever van de Kreek loop ik weer richting Maasdam. De zon is net onder wanneer ik bij de auto aankom. Wat een mooie tocht was dit! Vandaag 34 km gelopen. Veel over graspaden op dijken en fietspaden waar ik geen fietser tegenkwam.