Een aantal weken geleden had ik een tocht gelopen met een groepje wandelaars van de Wandelsite. Dit is een site waar mensen zich kunnen aanmelden voor wandeltochten in het hele land. deze wandeltochten worden georganiseerd door de deelnemers zelf. Het was me goed bevallen dus ik had meteen het idee om zelf een tocht te organiseren. Een tocht die ik al eerder gelopen had vanuit Alblasserdam. De tocht heb ik een beetje ingekort want 22 km is een mooie afstand voor een groep.

Dus om 10:15 ging ik met 8 deelnemers van start. Er waren 3 afmeldingen vanwege het slechte weer. Er lag een pak sneeuw en het zou nog meer gaan sneeuwen. We waren nog geen kilometer onderweg of het ging inderdaad sneeuwen. We liepen eerste de polder in. Niemand op de weg. De verse sneeuw kraakte onder onze wandelschoenen. Het witte polderlandschap van de Alblasserwaard was schitterend om te zien. Zo wijds en leeg.

In Nieuw Lekkerland hadden we een koffiestop bij een snackbar. Ik had ze van te voren gevraagd of we daar koffie konden drinken en ze zouden voor appelgebak zorgen. We waren er aan toe want hadden al bijna 13 km gelopen.

Het tweede deel van de tocht ging richting Kinderdijk. De molens van Kinderdijk staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het zijn er 19 maar in de Alblasserwaard staan nog meer molens. We hadden er al 6 eerder gezien.

Het laatste stukje terug naar Alblasserwaard ging over een dijkpad waarvoor we over twee hekjes moesten klimmen. Dat ging bij iedereen nog redelijk makkelijk. Na afloop heb ik met een aantal nog een drankje gedaan. Ik kreeg complimenten voor de mooie route en het organiseren. Het was een leuke en gezellige groep.  De sneeuw maakte de hele tocht nog avontuurlijker.