Na een week met griep op bed gelegen te hebben, ben ik vandaag weer voorzichtig op pad geweest. Vanaf mijn huis loop ik in een paar minuten naar De Broekpolder. De Broekpolder is een natuur en recreatiegebied  van 400 ha groot. Het ligt voor een deel in Vlaardingen en grenst aan Midden Delfland.

Het is rond het vriespunt en bewolkt. Het is erg kaal en stil in het bos. Mijn camera gaat mee omdat ik hoop wat vogels te spotten. Helaas geen vogels maar wel wat Schotse Hooglanders op het pad. De kudde is behoorlijk uitgebreid merk ik op. Zo liepen er een aantal jaar geleden nog 6, nu zie ik er wel 12.

Ondanks dat we al wat vorst hebben gehad dit jaar, vind ik ook nog wat paddenstoelen verscholen tussen de oude boomstronken. Op de een of andere manier ben ik altijd gefascineerd door paddenstoelen. Het zijn toch heel mooie vruchten van schimmels.

Het rondje hou ik kort. Ik loop zo’n 8 kilometer. Een eitje voor mij normaal gesproken maar nu is dat meer dan genoeg. Die griep heeft behoorlijk ingeslagen. Toch blij om even buiten geweest te zijn. Frisse lucht doet me altijd goed.