Vandaag heb ik een zelfgemaakte route gelopen. Een route die start in Alblasserdam. Ik wilde namelijk weer eens door Kinderdijk wandelen. De auto parkeer ik aan de rand van Alblasserdam en wandel vervolgens langs het Nieuwe Waterschap richting Kinderdijk. Het pad ligt op een smalle strook tussen twee kanalen. Er ligt ijs op de sloot en aan beide kanten wordt al geschaatst. Het kraakt behoorlijk wanneer er iemand voorbij schaatst maar ‘krakend ijs, breekt niet’ zeggen ze toch?

In Kinderdijk staan 19 molens. Zomers is het hier hartstikke druk met touristen. Nu loop ik er alleen op een paar hardlopers na. De zon komt langzaam op en het is een mooi gezicht.

Na een stukje op de Lekdijk, daal ik af via een klein padje en volg een stukje het Floris-V Pad. Gelukkig is de grond ook bevroren anders was het baggeren geweest. Vervolgens loop een over de Tiendweg naar Streefkerk. De Tiendweg is een fiets/wandelpad en verboden voor autoverkeer dus zeer prettig wandelen. Aan gebrek van catering rust ik onderweg op een bankje. gelukkig had ik hier rekening mee gehouden en zelf een thermosfles thee meegenomen. De zon schijnt en het is niet zo heel koud.

Het stukje langs de Middenpolderweg is wat druk met auto’s. Al snel sla ik af een fietspad op en loop vervolgens op een pad langs de Achterwaterschap. Ook hier wordt geschaatst. Inmiddels heb ik mijn jas open gedaan want de zon voelt echt warm aan. En dat terwijl de temperatuur rond het vriespunt ligt0. Via de Bollekade, een boerenpad, loop ik weer naar Alblasserdam.

Een mooie tocht, heerlijk weer en 25 kilometer in de benen.