Ik had mij een aantal weken geleden ingeschreven op de wandelsite voor een tocht door het Groene Hart. Het concept van deze site is dat deelnemers zelf een tocht maken. Deze op de site melden en leden kunnen zich opgeven om mee te wandelen.

Dus zo gedaan en om 11:20 was ik bij het startpunt in Bergambacht. Iedereen was op tijd en de meeste wandelaars kenden elkaar van eerdere tochten. Met een groep van 11 wandelaars liepen we over stille, polderweggetje richting Schoonhoven. Hoewel het gister nog stormachtig was met regen en hagelbuien, was het nu heerlijk fris wandelweer. De wegen waren op sommige plekken nog wat wit van de ijzel. In Schoonhoven hebben we in een restaurant met uitzicht op de lek wat gegeten en gedronken.

De tweede helft van de tocht ging over de dijk langs de lek. Hier had ik eerder gewandeld met een tocht vanuit Gouda. Toen was het 32 graden en zonnig. Nu was het 3 graden, fris maar helder. Een heel andere ervaring dus. Voor Ammerstol gaan we de dijk naar beneden via een smal steil weggetje. We wandelen weer terug naar Bergambacht.

Het was de eerste keer dat ik meeliep met een tocht van de wandelsite. Ik vond het een mooie tocht en een gezellige groep. De mensen die meelipen waren allemaal natuur en wandelliefhebbers. Het tempo lag wel iets lager dan mijn tempo maar ik vond dat niet vervelend. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Afstand 18 kilometer

Helaas heb ik geen foto’s van deze wandeling.

naamloos